Informasjon vedrørende skolestart skoleåret 2024/2025

Vi ønsker alle elever velkommen til Krokeide videregående skole, og til et spennende skoleår.

Første skoledag er onsdag 14. august.

Hybelhusene åpner tirsdag 13. august kl.
16.00.

Her har vi samlet litt praktisk informasjon til deg som skal være elev hos oss skoleåret 2024/2025.

Flyfoto Krokeide VGS

Første skoledag er onsdag 14. august. Her er oversikt over når og hvor de ulike klassene/trinnene skal møte:

Vg1 og Vg3 Påbygg

Kl 11:00. Oppmøte i gymsalen hvor rektor ønsker elevene ved følgende linjer velkommen:

• Vg1 Salg, service og reiseliv
  • Vg1 Elektro og datateknologi
  • Vg1 Informasjonsteknologi og medieproduksjon
  • Vg3 Påbygg til generell studiekompetanse

Etter rektors velkomst og avdelingsledernes opprop blir det servert lunsj i kantina hvor elevene spiser med sin klasse/sitt trinn og ansatte fra klasseteamet.

Etterpå følger elevene sine respektive kontaktlærere til klasserommet hvor de får mer informasjon om resten av dagen.

Dagen avsluttes ca kl 13:50. (Buss 61 går til Lagunen kl 14:03)

Vg2 og Vg3

Kl 12:35: Lunsj i kantina hvor elevene spiser med sin klasse/sitt trinn og ansatte fra klasseteamet for følgene linjer:

• Vg2 Datateknologi og elektronikk
  • Vg2 Salg og reiseliv
  • Vg2 Informasjonsteknologi
  • Vg3 Dataelektronikerfaget

Kl 13:10. Oppmøte i gymsalen hvor rektor ønsker velkommen og det gjøres et opprop for elevene.

Dagen avsluttes ca kl 13:50. (Buss 61 går til Lagunen kl 14:03)

Er du forhindret fra oppmøte første skoledag er det svært viktig at skolen får beskjed om dette.

Dersom du ikke møter opp i løpet av uke 33 vil du miste skoleplassen dersom det ikke foreligger avtale med skolen.

Skal du bo på hybel, åpner hybelhusene tirsdag 13. august kl. 16:00.

Ved ankomst til skolen vil du bli møtt av våre ansatte, få skolebevis og nøkkel, og bli vist til rommet du har blitt tildelt.

Det vil bli servering av mat i kantinen på ettermiddagen/kvelden.

Nye elever må huske å ta med dyne, pute, sengetøy og håndklær.

Merk at du ikke kan ta med egne møbler til hybelen. Det er tillatt å ta med et lite kjøleskap og kontor-/gamingstol.

Lurer du på hvilke fag du skal ha i løpet av skoleåret?

Du finner informasjon om dette i vedtaket om skoleplass du har mottatt fra oss tidligere. Dette finner du igjen i søkerportalen.

Ved skolestart vil du motta et informasjonshefte med mye nyttig informasjon.

Alle nye elever får utdelt en bærbar skole-PC i løpet av de første dagene av skoleåret.
Elever som har gått her før, benytter samme PC som de har fått utdelt tidligere.

Skolen ligger 24 km sør fra Bergen sentrum. Avstanden til Bergen Lufthavn Flesland er 16 km. Dersom du kommer fra Bergen sentrum tar du Bybanen til Lagunen og buss nr. 61 videre til Krokeide. Skolen ligger ved endeholdeplassen. Se www.skyss.no for busstilbud i Bergen.

Det går buss fra Lagunen onsdag 14. august kl 10:32 (linje 61) som er framme ved Krokeide VGS kl 10:52.

Det går buss fra Lagunen torsdag 14. august kl 12:10 (linje 61) som er framme ved Krokeide VGS kl 12:30.

Det finnes oppmerkede parkeringsplasser på skolen, men vi oppfordrer alle som kan reise kollektivt til å gjøre dette.

Du kan ha rett på gratis skoleskyss når du er elev ved Krokeide videregående skole.

For å søke om busskort kan du gå inn her: https://skuleskyss.vlfk.no/

Dersom du fikk tildelt kort skoleåret 2023/2024 skal du bruke samme kort for skoleåret 2024/2025, så vi ber om at du tar vare på kortet ditt. Du vil få nytt oblat i august.

Hvem har rett på gratis skoleskyss?

• Videregående elever som bor utenfor ungdomsbillettområdet eller er for gammel til å kjøpe ungdomsbillett, og har mer enn 6 km til skolen
  • Elever med varig eller midlertidig funksjonshemning/sykdom kan ha rett på skyss mellom skole og hjem uavhengig av reiselengde

Detaljert skoleskyssreglement og kart over ungdomsbillettområdet finner du på www.skyss.no/skoleskyss

Videregående elever som bor utenfor ungdomsbillettområdet og skal søke om skoleskyss med buss, kan søke selv på https://skuleskyss.vlfk.no/

Skolen må sende inn søknad for elever som bor innfor ungdomsbillettområdet og er over 21 år. Dette gjelder også dersom eleven skal søke om skoleskyss på medisinsk grunnlag eller mangler kollektivtilbud.

Tilrettelagt skoleskyss

Du kan søke om tilrettelagt skyss dersom et av følgende vilkår er oppfylt:

• behov for skyss grunnet varig funksjonshemming/sykdom
  • manglende kollektivtilbud på strekning der eleven har rett til skoleskyss

Søknader om skyss på medisinsk grunnlag må være dokumentert med legeerklæring.

Du kan finne legeerklæringsskjema på https://www.skyss.no/skoleskyss

Merk at behandlingstid på drosjeskyss er normalt to uker, noe som betyr at din avtale om drosjeskyss muligens ikke er klar til skolestart. Ved spørsmål, kontakt Cecilie i resepsjonen.