– Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag hvis det ikke hadde vært for Krokeide VGS.

Dennis Isaksen Cheung (35) fullførte sin utdanning på Krokeide VGS våren 2019 og har vært hos Pettersson & Gjellesvik AS siden 2019.

 

Vi møter Dennis i Nygårdsgaten 5 i Bergen sentrum. Bygget totalrenoveres, og han har vært på prosjektet siden sommeren 2022.

 

– Her er jeg ansvarlig for nødlysanlegg, hvor det er ledelys og markeringslys. Ledelyset vil slå seg på når annet generell belysning går i brudd. Markeringslys lyser alltid, men er også på ved nødsituasjon. Dette er vanlig i nødlyssystemets funksjon. Nødlys går over på batterispenning når nettspenningen ikke virker. Vi er blant de få i Norge, men første i Bergen, som bruker Eaton nødlys anlegget. Kort og godt gir branndetektorer beskjed til nødlyssentralen hvor det brenner og dermed vil nødlyssentralen signalisere nærmeste dynamisk markeringslys ved hendelsesstedet og aktivere et rødt kryss på skiltet. Dette skal gi beskjed til publikum om at de ikke må evakuere denne veien, forklarer Dennis.

 

Tidligere har Dennis vært involvert i prosjekter på rådhuset og Gimle skole.

 

Veien til fast jobb

Dennis Isaksen Cheung (35) fullførte sin utdanning på Krokeide VGS våren 2019 og har vært hos Pettersson & Gjellesvik AS siden 2019. Først som hjelpearbeider, deretter lærling og nå fast ansatt.

 

– Jeg var i praksis hos Pettersson & Gjellesvik AS på Vg3, så det var helt naturlig for meg å søke lærlingplass og jobb hos dem. Det er klart det er en stor fordel når man har gjort en god jobb i praksis og arbeidsgiver har blitt kjent med deg, så er det lettere å få seg jobb etterpå også, sier Dennis.

 
 • 3 år på Krokeide VGS (Vg1, Vg2 og Vg3 elektro og datateknologi) 2016-2019
 • Fagbrev dataelektroniker
 • Hjelpearbeider Pettersson & Gjellesvik AS
  • Lærling hos Pettersson & Gjellesvik AS, pluss skole 2 ganger per uke, annenhver uke
 • Fagbrev elektriker
 

Hadde aldri en plan om å bli elektriker

Før Dennis begynte på Krokeide VGS hadde han en lang pause fra skole på nesten ti år og han jobbet i dagligvarebransjen. Det ble en del endringer i bransjen, blant annet ble butikker lagt ned, og han måtte derfor tenke nytt. Noen tilfeldigheter gjorde at han søkte seg inn på Krokeide.

 

– Jeg møtte representanter fra Krokeide VGS på NAV Jobbmesse og ble i tillegg anbefalt å søke av min fetter, som også er tidligere elev på skolen. Etter det gikk det fort, jeg søkte og ble elev høsten 2016.

 

Stortrives i bransjen

– Siden jeg jobber som elektriker får jeg mest bruk for det jeg lærte på Vg1. Når det er sagt, så har jeg kompetansen innen dataelektronikerfaget og arbeid med svakstrøm, og det bruker jeg for det det er verdt. En av de mange fordelene med denne bransjen er at man lærer noe nytt hele tiden. Vi blir sendt på kurs hvis det er noe vi trenger en grundigere innføring i. Arbeidsdagene mine har stor variasjon og jeg får mulighet til å jobbe på mange ulike prosjekter – det er veldig kjekt, smiler Dennis.

 

Han roser arbeidsgiveren Pettersson & Gjellesvik AS og forteller om et godt miljø blant ansatte, at de har sosiale sammenkomster og at de får en liten oppmerksomhet som for eksempel sommerhilsen og påskeegg. – Det er jo så koselig med litt oppmerksomhet fra arbeidsgiveren og vite at vi ansatte blir satt pris på, sier Dennis.

 

Dennis nevner hovedoppgavene for en elektriker er mye kobling og feilsøking.

 

– Kort fortalt skal vi legge til rette for at kundene får det de trenger av tekniske løsninger. Vi er ofte tidlige inne i prosjektet og de som alltid går sist ut, sier Dennis med et smil.

 

Om tiden på Krokeide

– Jeg trivdes veldig godt på Krokeide VGS. Lærerne var på meg hele tiden og miljøansatte ønsket virkelig at elevene skulle ha det fint der. Det var vel egentlig en ganske så bekymringsløs tilværelse hvor man kom til duk og dekket bord til måltidene og alt rundt skolegangen var ivaretatt. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag hvis det ikke hadde vært for dere, sier Dennis.

 • En ledende elektroentreprenør og totalleverandør av elektroinstallasjoner til det private, offentlige og næringsmarkedet i Bergensregionen
 • Etablert i 1926
 • En del av Thunestvedt Konsern
 • 140 ansatte
 • Omsetter årlig for ca. 230 mill.
 • Stor serviceavdeling som blant annet har rammekontrakter med Bergen Kommune, Haukeland Universitets Sykehus og Universitetet i Bergen.
 • Prosjekt og Storkunde avdelingen vår prosjekterer og utfører arbeid på større prosjekter som f.eks Bergen Rådhus, Fantoft Studentby og Nygårdsgaten 5 (BT bygget).
 • Vi har et svært engasjert og godt arbeidsmiljø, hvor våre medarbeidere har høy kompetanse og stor faglig stolthet for arbeidet de utfører!
 • Hjemmeside: https://www.pg-elektro.no/

Dennis på jobb i Nygårdsgaten 5 i Bergen.